Ruimte voor jezelf en ruimte voor elkaar

Plattegrond Contact
De woning

Na een lange reeks van activiteiten in de jaren 2011 – 2013 met verschillende woningcorporaties en een aannemer om tot nieuwbouwplannen en/of overname van bestaande woningen te komen, hebben wij op 1 september 2015 een woning in Assen aan de sparrenlaan nummer 22-24 kunnen kopen. Deze woning was in eigendom van Stichting Vanboeijen en kwam voor ons beschikbaar omdat er geen passende bestemming meer voor was.

De woning was van binnen behoorlijk uitgeleefd, maar bouwtechnisch in goede staat en voldoet, na de verbouwing, goed aan ons programma van eisen.

De woning ligt op een prachtige locatie, met veel ruimte, bomen en groenvoorziening, aan de rand van het Asser bos en op loopafstand (20 minuten) of fietsafstand (5minuten) van het centrum. Voldoende eigen grond bij de woning om buiten van alles te kunnen doen en aan een rustige straat zonder doorgaand verkeer. Ideaal voor onze bewoners die nu zonder gevaarlijk verkeer de woning kunnen verlaten, hun energie kwijt kunnen en weinig prikkels krijgen als ze buiten zijn.

Wij creëren een ontspannen en overzichtelijke woonsfeer, waarin bewoners makkelijk contact met elkaar kunnen zoeken en deelnemen aan de gezamenlijke activiteiten, maar ook de ruimte hebben om een teveel aan prikkels te voorkomen of op hun eigen manier te verwerken.

De bewoners hebben een eigen leefruimte, waarin zij zich terug kunnen trekken en mogelijkheden hebben om gasten te ontvangen en zich te vermaken.

Daarnaast gemeenschappelijke ruimtes waarin gezamenlijke activiteiten kunnen plaatsvinden en die een gemeenschappelijke dagstructuur mogelijk maken.

Nu de verbouwing gereed is, zijn er 2 appartementen op de begane grond van ca 45 m2 met een woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer. Verder 1 appartement op de verdieping van ca. 53 m2 groot, met eigen badkamer en kitchenette en 2 woonruimtes van ca. 17 m2 met een gedeelde keuken en badkamer.

De foto’s hieronder geven een impressie.

Op de begane grond is een gemeenschappelijke kamer gerealiseerd met een prachtige keuken. Deze ruimte is als een soort restaurant ingedeeld, met 4 tafels  die ook tot een geheel samengevoegd kunnen worden. Daarnaast een gemeenschappelijke ruimte met een kleine zithoek, een werkhoek voor het team en verder ruimte voor hobby’s en activiteiten zoals schilderen, kleine klusjes, fysio-oefeningen etc. Ook is er op de begane grond een washok voor de wasmachines en drogers en een ruimte voor de slaapwacht met een doucheruimte. Voor de liefhebbers is er een pagina met plattegronden (klik hier).

In de achtertuin staan 2 stenen schuurtjes die gebruikt worden als fietsenstalling en klusruimte. Ook is er een zware schommel geplaatst,omdat de schommelbeweging voor mensen met autisme vaak rustgevend werkt Er wordt nog een houten tuinhuisje geplaatst, waar je rustig kunt zitten en genieten van de prachtige tuin.

Hieronder ziet u de foto’s

Volgende Pagina